Rovaniemen Asemaravintola, tuttavallisemmin Assa, sijaitsee Rovaniemen rautatieasemalla. Olemme niin tulevien ja kuin lähtevien matkustajien asialla nälän- ja janonsammuttamisessa.

Talon historiaa

Asemarakennus ravintoloineen avattiin yleisölle ja liikenteelle helmikuussa 1954. Silloin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsivat aseman toimisto, asemaravintola sekä keittiö ja tavaraliikenneosasto. Toisessa kerroksessa olivat virkailijoiden toimistot ja asemakassa. Kellarikerrokseen oli sijoitettu muun muassa varastotilat.

Aseman vihkiäistilaisuudesta muodostui myös uuden asemaravintolan vihkiäisjuhla. Tilaisuuteen oli saapunut runsaasti kutsuvieraita, muun muassa Matkaravinnon toimitusjohtaja, kauppaneuvos Arvid Ohlsson lausui vieraat tervetulleiksi. Hän esitti puheessaan onnittelut Rovaniemen kauppalalle siitä, että se nyt lähes 10 vuotta sen jälkeen kun sen edellinen asemarakennus tuhottiin, on saanut uuden ja ajanmukaisen aseman.

Uuden asemaravintolan suojissa vietetyn tupaantulijaisjuhlan jälkeen vierailla oli tilaisuus tutustua aseman tiloihin. Samalla käytiin tutustumassa asemaravintolaan ja sen keittiöön. Vieraat totesivatkin, että Rovaniemen asemaravintola saattaa hyvinkin olla Suomen komein asemaravintola.